Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Algemene Informatie

De Pharmades Apotheken streven ernaar de meest betrouwbare en transparante apotheek in hun verzorgingsgebied te zijn door op een adequate wijze kwalitatief hoogstaande producten te leveren tegen een gunstige prijs met persoonlijk en deskundig advies.
De Pharmades Apotheken zijn moderne, full-service apotheken. Ons enthousiaste team stelt zich ten doel u zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Met uw vragen kunt u terecht bij onze teamleden of bij de apotheker, al dan niet op afspraak.

Assortiment

De Pharmades Apotheken leveren geneesmiddelen, verbandstoffen, incontinentiematerialen en medische hulpmiddelen. Een groot deel van de producten is uit voorraad leverbaar of kan veelal binnen 24 uur geleverd worden.

Daarnaast bieden wij u ook een ruim assortiment aan:

  • homeopatische geneesmiddelen;
  • gezondheidsproducten
  • voedingssupplementen
  • cosmetica
  • (vrij verkrijgbare) geneesmiddelen.

Door de veelheid aan merken in het assortiment, heeft u een uitgebreide keuze. Hierdoor kan het product worden geadviseerd dat het beste bij u past. Op deze (vrij verkrijgbare) producten wordt minimaal 10% korting verleend op de goedkoopste Nederland-België prijs, direct bij betaling verrekend!

Uw gegevens

Om u adequaat van dienst te kunnen zijn, is het van belang dat uw actuele persoonsgegevens bij ons bekend zijn. Het is voor uw veiligheid dat wij graag op de hoogte zijn van bepaalde persoonlijke gegevens, zoals zwangerschap, overgevoeligheid, die van belang kunnen zijn bij het gebruik van geneesmiddelen.

Al uw gegevens worden met de grootste zorgvuldigheid behandeld. Er worden geen gegevens aan derden verstrekt, tenzij u daarom vraagt of indien het noodzakelijk is voor uw gezondheid, zoals bij opname in het ziekenhuis.

Hiervoor is het noodzakelijk dat uw toestemming geregistreerd staat bij het Landelijk Schakel Punt. Via deze elektronische koppeling kan een behandelaar in ons systeem zien welke geneesmiddelen wij aan u verstrekt hebben, zodat altijd uw meest actuele dossier beschikbaar is.
Indien u hier geen toestemming voor geeft, kunnen en mogen wij deze gegevens niet verstrekken.

Uw gezondheid is onze zorg: optimale en onmiddellijke geneesmiddelenbewaking

De computersystemen van de Pharmades Apotheken zijn gekoppeld. Tevens zijn ook de huisartsenpraktijken van Putte, Ossendrecht en Hoogerheide hierbij aangesloten. Hierdoor kan de huisarts direct zien welke geneesmiddelen u gebruikt. Bovendien kan de apotheek onmiddellijk controleren of u het door uw specialist en/of huisarts voorgeschreven geneesmiddel mag gebruiken (allergie, medische bezwaren en/of de geneesmiddelen samen mogen worden gebruikt). Deze medicatiebewaking kunnen wij alleen optimaal en direct uitvoeren als u uw geneesmiddelen consequent bij de Pharmades Apotheken betrekt.

Recepten

Bij een groot gedeelte van de geneesmiddelen heeft u een recept nodig. Omdat dit wettelijk verplicht is, of omdat uw zorgverzekeraar het product anders niet vergoed.
Vraag uw recepten tijdig aan bij uw arts. U kunt uiteraard ook zelf het recept bij uw arts ophalen. Als uw eigen arts afwezig is, kunt u het recept bij de waarnemend huisarts aanvragen. Recepten kunnen gedurende de hele dag worden aangeboden. Recepten die vóór 11 uur zijn besteld, kunnen de volgende werkdag vanaf 12 uur of een van de daarop volgende dagen tijdens de openingstijden van de Pharmades Apotheken worden opgehaald, tenzij het receptuur betreft die u dezelfde dag nodig hebt. Voor de openingstijden van de Pharmades Apotheken kunt u klikken op één van de onderstaande links:

Pharmades Apotheek Hoogerheide
Pharmades Apotheek Ossendrecht
Pharmades Apotheek Putte

Bezorgen

Als u onverhoopt niet in de gelegenheid bent om uw geneesmiddel(-en) bij de Pharmades Apotheek op te halen, dan bezorgen wij deze gratis bij u thuis binnen de regio (Woensdrecht, Bergen op Zoom en Zuid-Oost Zeeland). Wij bezorgen op maandag tot en met vrijdag gedurende openingstijden van de Pharmades Apotheek. Voor informatie kunt u contact opnemen met uw apotheek.

Moet er iets betaald worden? Geen probleem. Onze bezorging beschikt over een mobiel pinautomaat.

Betalingen en verzekeringen

Bij vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen kunnen wij uw declaratie rechtstreeks indienen. Het is dan wel van belang dat wij op de hoogte zijn van uw verzekeringsgegevens. Producten die niet worden vergoed, dient u te betalen. Pinnen is in de Pharmades Apotheek mogelijk of bij de bezorging.

Dienstregeling

Buiten de openingstijden van de Pharmades-apotheken wordt er door de dienstapotheek, gevestigd in de poliklinische apotheek van het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom waargenomen. Vergeet niet uw verzekeringsgegevens mee te nemen als u naar een andere apotheek gaat.
Voor de openingstijden van de Pharmades Apotheken kunt u klikken op één van de onderstaande links:

Pharmades Apotheek Hoogerheide
Pharmades Apotheek Ossendrecht
Pharmades Apotheek Putte

Opname in en ontslag uit het ziekenhuis

Wanneer u wordt opgenomen in het ziekenhuis, kunnen zij uw geneesmiddelengegevens opvragen. Via het Landelijk Schakel Punt kunnen wij deze gegevens direct ter beschikking stellen. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Zonder deze toestemming mogen en zullen wij geen gegevens verstrekken.
Vlak voor ontslag uit het ziekenhuis kan het ziekenhuis uw nieuwe medicatie aan ons doorgeven. Wij kunnen dan zorgen dat alles voor u klaar staat als u thuiskomt: een zorg minder.

Informatie en vragen

Als u informatie wilt over bepaalde geneesmiddelen of ziektes, schroom dan niet om dat aan ons te vragen. Dit kan desgewenst in een aparte ruimte. Wij hebben in de Pharmades-apotheek veel schriftelijke informatie en hopen u daarmee van dienst te zijn. De Pharmades-apotheken hebben allemaal gespecialiseerde assistentes voor diabetes, cara en incontinentie. Ook voor gezondheidsinformatie over verre reisbestemmingen of een reisdocument kunt u bij ons terecht. U kunt ook veel informatie vinden bij de tab Medische informatie.

Voorlichtingsbijeenkomst en servicedag

Op zaterdag 27 januari 2018 wordt een open dag gehouden in Pharmades apotheek Hoogerheide.
Voor meer informatie kunt u bij het apotheek team terecht.

Oude/Vervallen geneesmiddelen

Geneesmiddelen die eenmaal de apotheek verlaten hebben en geretourneerd worden, worden beschouwd als chemisch afval en mogen niet hergebruikt worden. U kunt deze geneesmiddelen ter vernietiging bij de Pharmades Apotheek aanbieden of naar de Chemokar brengen. Voor onze eigen veiligheid vragen wij u om spuiten en naalden aan te bieden in een speciale gele naaldencontainer. Deze is gratis bij de Pharmades Apotheek verkrijgbaar.

Klachten

Wij stellen alles in het werk om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht het echter voorkomen dat onze dienstverlening niet aan uw verwachtingen voldoet of dat u een fout hebt geconstateerd, dan verzoeken wij u ons dat zo spoedig mogelijk te laten weten. Wij zullen alles in het werk stellen om de klacht zo spoedig mogelijk op te lossen en waar nodig onze werkwijze aanpassen.