Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Organisatie

Indien u op één van onderstaande onderwerpen klikt, wordt u onmiddellijk gelinkt naar dat onderwerp:
Organisatie algemeen
Visie
Historie
Doelstelling Pharmades-organisatie

Organisatie algemeen

De Pharmades-Groep betreft een internationale organisatie die zich richt op de aflevering en distributie van geneesmiddelen en andere in de apotheek verkrijgbare middelen, waaronder gezondheids- en verzorgingsproducten.

De distributie van de geneesmiddelen geschiedt door 2 farmaceutische groothandels en apotheken, gevestigd in Nederland en België. De apotheken en groothandels bedienen zowel de binnenlandse als de buitenlandse markt.

Meer informatie over onze verschillende vestigingen vindt u hier:
Pharmades Apotheek Hoogerheide
Pharmades Apotheek Ossendrecht
Pharmades Apotheek Putte
Pharmades Apotheek Polderstad
Pharmades Groothandel
Gumeva Pharma – Groothandel

Visie

“Onze klanten tegen een zo gunstig mogelijke prijs kwalitatief optimaal verantwoorde geneesmiddelen en zorg leveren.“

Dit geschiedt door zo gunstig mogelijk producten te in- en verkopen en efficiënt mogelijk te werken. Hiermee kunnen we een goede concurrentiepositie creëren, zodat onze samenwerking met zelfstandige apotheken, apotheekhoudende huisartsen, zorginstellingen en zorgverzekeraars. Dit resulteert in een optimale kwaliteit van de zorg naar de patiënt.

Er wordt gestreefd naar betrouwbare transparante informatieverstrekking aan klanten zowel ten aanzien van de te leveren farmaceutische zorg als de prijzen in Nederland en België, waarbij uitgebreide (kosteloze) service op maat en directe relaties essentieel worden geacht.

Historie

De organisatie is ontstaan op 4 december 1974. Het betreft een familiebedrijf, dat is opgericht door de heer en mevrouw Mattheussens-de Schutter. De naam van Pharmades verwijst ook naar hun naam: Pharma Mattheussens-de Schutter. In 2016 hebben zoon Johan, zelf apotheker, en dochter Liesbeth, het bedrijf overgenomen. Vanuit hun ervaring als zorgverlener en als jurist (Liesbeth is gespecialiseerd in de juridische zaken rond de gezondheidszorg), hebben zij de mogelijkheid om de visie van hun ouders voort te zetten in de huidige markt.

De organisatie bestaat uit twee groothandels en vier apotheken (drie in Nederland en één in België).

Doelstelling Pharmades-organisatie

    • De klant staat centraal

Het leveren van kwalitatief hoogstaande farmaceutische zorg voor een zo gunstig mogelijke prijs aan de klant in Europa, met name Nederland en België.

    • Samenwerking

Samenwerking met verschillende partijen in de branche, zoals fabrikanten, groothandels, voorschrijvers, zorgverzekeraars en zorginstellingen.

    • Gedifferentieerde distributie

Distributie en aflevering van geneesmiddelen en gezondheids- en verzorgingsproducten op verschillende niveaus in de farmacieketen en door middel van verschillende leveringsmethodieken.